JÍDLEM KE ŠTĚSTÍ

NEZAPOMENUTELNÉ RECEPTY. Právě že se někdy zapomene jak na to, tak je to tady, ale jinak jsou to mňamky.


MLSNÉ DOBROTY

Babičiny recepty

Babičiny recepty
Škubánky 600 g brambor 120 g hrubé mouky sádlo sůl Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě a pak vodu zpola scedíme. Poté je posypeme moukou, přikryjeme pokličkou, necháme pět minut provařit na velmi mírném ohni, rozšťoucháme a dobře vymícháme. Necháme vychladnout a na pomoučněném válu vypracujeme...

—————

Dvakrát vařená kachna z Hong Kongu

Dvakrát vařená kachna z Hong Kongu
Pikantní kachni prsíčka jsou v tomto receptu připravena dvěma po sobě následujícími odlišnými způsoby tepelné úpravy. Marinovaná prsíčka jsou nejprve uvařená v páře a potom osmahnutá na oleji do vábivé mahagonové barvy. Takto upravené kachní maso je lahodné a bohaté na intenzivní chutě, že je...

—————

KACHNA NA POMERANČÍCH

KACHNA NA POMERANČÍCH
Kachna na pomerančích 1 kachna, 20 g másla, 1 mrkev, 1 menší cibule, 2 lžíce kečupu, 3 pomeranče, 1 sklenka bílého vína, 3 lžíce brusinkového kompotu nebo rybízového džemu, sůl, mletý pepř Kachnu osolíme a opepříme na povrchu i uvnitř, křídla založíme dozadu, stehna těsně přivážeme k biskupu. Mrkev...

—————

Koblihy, vdolky, lívance

Koblihy, vdolky, lívance
LÍVANCE S BORŮVKOVOU OMÁČKOU  (dávka na 18 kusů) Potřebujeme: na těsto: 1/2 kostky droždí (20 g ), 375 g hladké mouky, 625 ml mléka, 20 g cukru, 1 vejce špetku soli, sádlo nebo olej na pečení Borůvková omáčka: 100 g borůvek, 1 lžíce cukru, 1 lžíce citrónové šťávy půl lžičky škrobové...

—————

KOLENO NA PIVĚ

KOLENO NA PIVĚ
  Vezmeme na jedno vepřové uzené koleno, 10 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, 4 bobkové listy, 2 cibule, 15 stroužků česneku, kmín, grilovací koření, černé pivo, 2 lžíce sádla Koleno omyjeme vodou a vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme vodou, přidáme kuličky koření a bobkové listy, 1...

—————

Kuřátko (i když je to duté maso) na několik způsobů

Kuřátko (i když je to duté maso) na několik způsobů
  Smetanová kuřecí prsíčka 4 plátky kuřecích prsíček 100 g šunky 150 g žampionů 50 g Rama Classic 150 ml Rama Cremefine na vaření  sůl  pepř Na Ramě osmažíme na nudličky nakrájenou šunku a na kousky nakrájené kuřecí maso. Osolíme, opepříme, necháme chvíli...

—————

KUŘECÍ KŘÍDLA NA MEDU

KUŘECÍ KŘÍDLA NA MEDU
Připravíme si omáčku z medu a oleje a podle chuti sójovky. To vše okořeníme (bazalka, pepř, česnek, …), opět podle chuti. Křídla omyjeme a naložíme do omáčky. Na pár hodin, ideálně přes noc necháme marinovat. Grilujeme, nebo pečeme, až jsou křídla udělaná, křupavá a vypadají úžasně. Podáváme s...

—————

Lasaně s houbami a parmazanem

Lasaně s houbami a parmazanem
200 g lasaní 700 g hub Slaninu pokrájenou na kostičky vyškvaříme na oleji. Na vyškvařeném tuku orestujeme na kolečka pokrájenou cibuli. Přidáme pokrájené houby a vydusíme je. Osolíme, opepříme a přidáme oloupaná a nakrájená rajčata. Z mouky a másla uděláme jíšku, zalijeme mlékem, přidáme parmazán,...

—————

Lasaně s masem

Lasaně s masem
Masová směs: -35 dkg mletého masa -1 zeleninové lečo (33dkg ve skleničce) -3 vrch.lžíce zeleniny Bonduel Mexiko -sůl, pepř podle chuti -1 lžíce sádla na vymazání pekáčku bešamel: -7 dkg másla -7 dkg hladké mouky -2,5 dl mléka a klidně i více -12 plátků lasaní (jestli máte rádi víc masové, tak jenom...

—————

Lasaně se špenátem a uezným masem

Lasaně se špenátem a uezným masem
Špenátová směs: -45 dkg špenátu -4 lžíce oleje -1 cibule -15 dkg uzeného masa -sůl,pepř a česnek podle chuti Na zpěněnou cibulku přidáme špenát, maso, osolíme, opepříme a 2 minuty promícháme. Přidáme česnek. Bešamel: -5  dkg másla -3 mírně vrchovaté lžíce hladké mouky -1 kostička slepičího...

—————

Lasaně sešpenátem a sýrovou omáčkou

Lasaně sešpenátem a sýrovou omáčkou
1 kg zmrazeného špe­nátu, 1 cibule, 2 stroužek česneku, 1 lžíce másla, sůl, 200 g smetanového čerstvého sýra, 150 g zakysané smetany, pepř, muškátový oříšek, 250 g lasaňových plát­ků (nepředvařených), 150 g strouhaného ementálu Příprava: Špenát rozmrazíme. Cibuli a česnek najemno posekáme a...

—————

Med léčí

Med léčí
https://zivotni-energie.cz/med-a-skorice.html  

—————

Na houbách

Na houbách
Připravuje se  

—————

OŘECHOVKA (OŘECHOVICE)

OŘECHOVKA (OŘECHOVICE)
Ořechovka (Ořechovce) 35 ks trhaných ořechů ve slupce nejlépe trhané na sv. Jana - 24.6., ale může se až do sv. Anny. Je pak tmavší. 1,5 l lihu (popř. vodky, calvadosu, ne však slivovice) 20 ks hřebíčku 1 rozkrájený citron 5 ks nového koření máme-li puškvorec, tak taky 2 celé skořice 1/2...

—————

PROTI BOLENÍ HLAVY

PROTI BOLENÍ HLAVY
To kdybych věděl jak to udělat.

—————

Rybí mňamky

Rybí mňamky
  Rybí recepty Halászlé (v překladu rybí šťáva) Obecně: - je to hustá rybí polévka s vařenými kusy větších ryb (kapra apod.), podle chuti různě pálivá; - správně se připravuje v přírodě na otevřeném ohni v měděném kotlíku (rovné dno, široký vršek); - v "panelákových podmínkách" to lze...

—————

Šašliky

Šašliky
Maso může být vepřové, skopové i jiné. Nakrájíme ho na kostky velikosti většího ořechu. Mírně poboucháme, posypeme kořením (v tom je to tajemství - paprika sladká, paprika pálivá, pepř, česnek, koriandr a sůl, také kopr, drcený bobkový list, tymián, atd.), polijeme sojovou...

—————

Škvarkové placky

Škvarkové placky
500 g polohrubé mouky 250 g škvarků 100 g másla 20 g droždí 250 ml mléka 100 ml bílého vína sůl a pepř   Droždí necháme vykynout v trošce mléka na kvásek. Mouku přesijeme do mísy. Škvarky usekáme na menší kousky, pak vložíme do mísy, spolu s máslem, kváskem, vínem, solí a pepřem. Nejdříve v...

—————

ŠPANĚLSKÁ PAELA

ŠPANĚLSKÁ PAELA
Španělská paela .cz   Co na ní: ...

—————

Srnčí na několik způsobů

Srnčí na několik způsobů
  Pečená srnčí kýta Z kýty odřežeme kůži, nasolíme a hustě protáhneme slaninou. Kýtu dáme do pekáče na kus másla, podlijeme a na sporáku podusíme. Pak ji dáme do trouby a za stálého polévání pečeme doměkka. Pak kýtu vyndáme do tepla, výpek trochou mouky zaprášíme a přecedíme na naporcovanou...

—————

Sýrové recepty

Sýrové recepty
Eidamská cihla                                               ...

—————

Zapečená paprika se sýream a salámem

Zapečená paprika se sýream a salámem
Koupíme pár paprik. Nejlépe zelené štíhlé. Dále salám turistu, trvdý sýr, měkký sýr a 1 vejce.Papriky vyčistíme od jadřince, umyjeme a naplníme strouhanou směsí ze zbytků surovin. Podlejeme vodu a pečeme nejlépe v Remosce. Moc príma i studené.

—————

Zelňačka - polévka - rychle

Zelňačka - polévka - rychle
  Osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme uvařenou a nakrájenou klobásu, koření a orestujeme - zhruba 5 minut. Přidáme šťávy zbavené a nakrájené zelí, orestujeme, bude stačit zhruba 5 minut. Přisypeme nakrájené olivy, dolijeme zelnou šťávou a naředíme podle vlastní představy...

—————